HSBC Taşıt Kredisi

HSBC, tam ismi ile Hong Kong and Shanghai Banking Corporation, 1865 yılında Hong Kong’da kurulmuştur. Dünyanın en büyük bankacılık ve finans kuruluşlarından biridir. HSBC Grubu’nun merkezi Londra’dadır ve HSBC Bank, ülkemizde faaliyet gösteren ilk İngiliz bankasıdır. 1990 yılında, önce Midland Bank kurulmuş, daha sonra 1999 yılında bankanın ismi HSBC Bank olarak değiştirilmiştir. 2001 yılında Demirbank satın alınarak iki banka birleştirilmiştir.

HSBC Bank 1997 yılından bugüne, ürün yelpazesini genişletmeye başlamış ve Bireysel Bankacılık hizmetleri sunmaya başlamıştır. Taşıt kredileri de bu kapsamdan bankanın önem verdiği ürünlerden biridir.

Banka, HSBC Taşıt Kredisi ile hayallerindeki otomobilin keyfini çıkarmaları için, müşterilerine ister sıfır kilometre ister ikinci el kefilsiz taşıt kredisi imkanı sunmaktadır. Bankanın sloganı da oldukça ilginç: Son sürat taşıt kredisi.

HSBC Taşıt Kredisi’nde, sıfır kilometre araç alımlarında, aracın değeri eğer 50 bin TL’nin üzerinde ise bu tutara kadar olan kısmın yüzde 70’i için taşıt kredisi kullanmak mümkündür. Bu tutarı geçen kısmın ise yüzde 50’si için taşıt kredisi kullanmak mümkündür. Eğer ikinci el araç alınıyorsa, bu durumda kasko bedelinin en fazla yüzde 70’i için taşıt kredisi kullanmak mümkündür.
Banka taşıt kredilerinde en fazla 48 ay vade uygulamaktadır.

HSBC Bank, günün koşullarına en uygun faiz oranlarını verdiğini iddia etmektedir. Bunun yanında kredi kullanan kişiler, ara ödeme, erken ödeme ya da otomatik ödeme gibi kolaylıklardan da yararlanabilir.

Banka taşıt kredisi kullandırırken kefil istememekte, güvence olarak sadece taşıt rehni teminatı ile yetinmektedir.

Banka ayrıca taşıt kredisi kullandırımı sırasında, ferdi kaza sigortası da yaptığından, sigorta işlemleri sırasında sağlık beyanı veya check up gibi işlemlere de gerek kalmamaktadır.

HSBC Taşıt Kredisi uygulamasında, ikinci el taşıt alımlarında bir süre hesabı yapılmaktadır. Alınacak aracın yaşı ve kredi vadesi yıl sayısının toplamı, uygulanan maksimum vade seçenekleri geçerli olmak üzere en fazla sekiz yıl olmak zorundadır.

Bu arada bankanın internet sitesinde bir de Taşıt Kredisi Hesapla başlıklı bir hesaplama uygulaması bulunuyor. Bu uygulama sayesinde, talep edilen kredi tutarı ve vade girilerek aylık taksit tutarını görmek mümkün olmaktadır.

Bir önceki yazımız olan Kredili Mevduat Hesabı Nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorum yapın

Sorunu Sor Uzmanları Cevaplasın