Denizbank Eğitim Kredisi

1951 yılında kurulan Denizcilik Bankası, o yıllarda yeni yani gelişen denizcilik sektörüne finansman sağlamak amacıyla kurulmuş bir devlet bankasıydı. 1992 yılında Emlak Bankası ile birleştirilmiştir. 1997 yılında Zorlu Holding tarafından lisansı alınarak, Denizbank adı ile yeniden faaliyete geçmiştir. Yeni kurumsal kimliği ile büyüme sürecinde Tarişbank’ın şubeleri de satın alınarak bankanın gelişmesine hız verilmiştir.

2012 yılında Denizbank’ın hemen hemen tamamına yakını Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank of Russia tarafından satın alınmıştır. 2013 yılında da Citi Bank’ın ülkemizdeki bireysel bankacılık bölümünü devralınmıştır. Bugün 40’dan fazla şubesi ile, ülkemizde toplumun bütün kesimlerine ulaşan bir hizmet ağına sahiptir.

Denizbank, bireysel bankacılık anlamında hemen hemen bütün ürünleri pazarlamaktadır. Bunlar arasında bir ihtiyaç kredisi türü olan eğitim kredileri de vardır. Eğitim harcamalarının her geçen gün daha fazla yük olmaya başlaması insanları endişlendirmektedir. Denizbank bu nedenle öğrencilere eğitim hayallerini gerçekleştirmeleri için destek olmak üzere Denizbank Eğitim Kredisi ürünü tasarlamıştır. Bu sayede hem çalışan hem de okuyan öğrenciler, gelecek düşlerine ara vermeden Denizbank’ın bu desteğinden yararlanabilirler.

Konu eğitim olduğu için de Denizbank, bu krediye uygun faiz oranları ve çok özel ödeme seçenekleri sunmaktadır. Kredi en fazla 36 ay vade ile talep edilebilir. Banka kredi kullandırımı sırasında kredi tutarının binde beşi oranında kredi tahsis ücreti almaktadır.

Bugün için geçerli olan Eğitim Kredisi faiz oranları şu şekildedir:

  • 12 ay için yüzde 1,14
  • 24 ay için yüzde 1,19
  • 36 ay için yüzde 1,22

Denizbank Eğitim Kredisi ile, okul masraflarını karşılamak, üniversite, özel kurs ücretleri ve dershane gibi eğitim giderlerini finanse etmek ve istenilen eğitim imkanlarından yararlanmak mümkün olmaktadır.

Eğitim kredisini kullanmak için, en yakın bir Denizbank şubesine gitmek ve Nüfus Cüzdanı aslı veya fotokopisi, gelir belgesi, adres tespiti için son aya ait herhangi bir fatura ve öğrenci kabul belgesi ile başvuru yapmak yeterlidir.

Bankanın internet sitesinde Hesaplama Araçları menüsünde Bireysel Kredi Hesaplama uygulaması bulunmaktadır. Buradan, talep edilecek kredi vadesi ile birlikte kredi tutarı veya ödenebilecek aylık taksit tutarı girildiğinde, hesaplamalar yapılmakta ve ihtiyaç sahibinin karar vermesi kolaylaştırılmaktadır.

Bir önceki yazımız olan Kredili Mevduat Hesabı Nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorum yapın

Sorunu Sor Uzmanları Cevaplasın