20 Yıl Vadeli Konut Kredisi Oluyor Mu?

Herkesçe malumdur ki ev almak ortalama bir maaş ile geçinmekte olan kişiler için bir hayli zor olmaktadır. Bu aşamada akla gelen ilk çözüm yolu bankalardan alınacak olan konut kredileri olsa da bu kredilerin ödemeleri de pek çok bütçeyi sarsmaktadır. Daha düşük bir ödeme planına sahip olmak ve bütçelerini sarsmadan kredi almak isteyen kişilerin talep etmekte olduğu husus ise daha uzun vade süreleri olmak ile beraber ev alma hayali kurmakta olan pek çok kişi 20 yıl vadeli konut kredisi oluyor mu diye merak etmektedir. Bu yüzden 20 yıl vadeli konut kredisi ile alakalı olan tüm detaylar yazımızın içeriğinde açıklanmaya çalışılmaktadır.

Bankalar Yirmi Yıl Vadeli Konut Kredisi Veriyor Mu?

Bu husus ev almak isteyen orta ve alt gelir grubu mensubu vatandaşların en çok merak ettiği detaylardan biri olmaktadır. Çünkü daha uzun vade demek hem yüksek tutarlarda kredi hem de daha düşük taksit ödemeleri demektir. Başka bir deyiş ile bu işlem pek çok kişi için bir hayli faydalı olmaktadır. Bu noktada söylenmesi gereken en önemli bilgi ise ülkemizde pek çok bankanın iki yüz kırk ay vade ile ev kredisi veriyor olduğudur. Başka bir deyiş ile “Yirmi yıl vade ile konut kredisi veren bankalar var mıdır?” sorusunun cevabı evet olmaktadır. Bu aşamada merak edilen bir diğer detay ise hangi bankaların  bu krediyi veriyor olduğudur.

Hangi Bankalar Yirmi Yıl Vade ile Konut Kredisi Vermektedir?

Bu kapsamda ülkemizde hizmet veren pek çok farklı banka mevcut olmak ile beraber bunları aşağıda belirtildiği şekilde sınıflandırmak okuyucularımız için çok daha faydalı olacaktır.

Yirmi Yıl Vade ile Konut Kredisi Veren Devlet Bankaları: Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf Bankası’dır.

Yirmi Yıl Vade ile Konut Kredisi Veren Özel Bankalar: İş Bankası, Akbank, Garanti Bankası, Denizbank, Türkiye Ekonomi Bankası, QNB Finansbank, HSBC Bank, Odeabank, Şekerbank’tır.

Yirmi Yıl Vade ile Konut Kredisi Veren Katılım Bankaları: Kuveyttürk, Albaraka Türk, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Türkiye Finansbankası’dır.

 

 

Bir önceki yazımız olan Kredili Mevduat Hesabı Nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorum yapın

Sorunu Sor Uzmanları Cevaplasın