Türkiye Finans Konut Finansmanı

Katılım bankacılığı, faizsizlik prensibine uygun şekilde her türlü bankacılık faaliyetlerini gerçekleştiren bir sistemdir. Bu sistemde faiz yerine kar ve zarara katılma esası vardır. Katılım bankaları bu şekilde tasarruf sahiplerinden topladıkları fonları, faizsiz finansman ilkeleri doğrultusunda ticaret ve sanayide değerlendirirler ve elde ettikleri kar veya zararı tasarruf sahipleri ile paylaşırlar. Sistemin özünde, kar ve zarara katılma prensibine dayalı bir bankacılık bulunmaktadır. Bu nedenle sisteme katılım bankacılığı denmektedir. TL, Dolar vey Euro bazında toplanan fonlar, kurumsal finansman desteği, bireysel finansman desteği, finansal kiralama, ya da kar veya zarar ortaklığı gibi yöntemlerle değerlendirilir.

Bireysel bankacılık faaliyetlerinde önemli bir payı olan konut finansmanı, Türkiye Finans Kalkınma Bankası için de önemli bir finansman aracıdır. Türkiye Finans Konut Finansmanı ile ev sahibi olmak artık çok kolay. Banka, insanlara, uygun koşullarda ev sahibi olabilmek için konut finansman desteği vermektedir.

Faizsiz bankacılık sistemi prensipleri çerçevesinde, Konut Finansmanı sisteminde satın alınmak istenen konut, önce Türkiye Finans tarafından satın alınır. Müşterilerin talep ettikleri vadeye göre üzerine kar payı eklenerek geri satışı yapılır.

Türkiye Finans Konut Finansmanı’nda bankanın önerdiği birkaç çözüm bulunmaktadır. Örneğin, Artan Taksitli Mortgage Finansmanı’nda taksit ödemeleri düşük başlar, ileri aylarda kademeli olarak yükselir. Gelirleri zaman içinde artacak olan kişiler için idealdir. Azalan Taksitli Mortgage Finansmanı’nda ilk taksit ödemeleri yüksek, ileri aylarda daha düşüktür. Vade sonuna doğru ödeme yükünü hafifletmek için idealdir. Ara Ödemeli Mortgage Finansmanı’nda ise belli zaman aralıklarında ilave ödemeler yapılarak geri ödeme yükünü düşürmek mümkündür. Ertelenebilen Mortgage Finansmanı’nda ilk üç ay için taksit ödemeleri ertelenmektedir. Yeni ev alan kişilerin taşınma ve diğer harcama yükünü hafifletmek için idealdir.
Yapılacak görüşemelerde banka, bu farklı çözüm önerilerinden en uygun olanını seçiyor ve uygun vadeler ve uygun taksit seçenekleri ile zorlanmadan ev sahibi olmaya fırsat yaratıyor.

Konut finansmanı için banka şu belgeleri istemektedir:

  • Nüfus cüzdanı veya ehliyet fotokopisi
  • Gelir belgesi
  • Serbest meslek sahipleri için son yıla ait vergi levhası ve onaylı bilanço, gelir tabloları, Ticaret Sicil Gazetesi
  • İnşaatı yeni tamamlanan konutlar için proforma fatura
  • Satın alınacak konutun kat mülkiyeti veya kat irtifakı tapusu ya da yapı kullanım izin belgesi

Banka ihtiyaç duyarsa kefil veya başka belgeler isteyebilir.

Bir önceki yazımız olan Kredili Mevduat Hesabı Nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorum yapın

Sorunu Sor Uzmanları Cevaplasın