TEB Taşıt Kredisi

İnsanlar para kazanmaya başladıklarında, bir konuta sahip olmadan önce, almak istedikleri en büyük şey bir arabadır. Böyle olmasında bir arabaya sahip olmanın, bir konuta sahip olmaktan nispeten daha kolay olması belki bir etkendir. Ama galiba asıl etken, bir arabaya sahip olmanın vereceği keyif ve mutluluktur. Özellikle büyük şehirlerde yaşanan iflah olmaz yoğun trafik karmaşasına rağmen hala günde yüzlerce yeni araç trafiğe çıkıyorsa, bu durumu açıklamak oldukça zordur. Mayıs ayı rakamlarına göre, ülke genelinde trafiğe kayıtlı araç sayısı son bir yılda yüzde 33 artmış ve 19,3 milyona ulaşmış. Sadece Mayıs ayında trafiğe kaydı yapılan araç sayısı 110 bin.

Araca talebin bu denli yoğun olduğu bir ortamda bankalar da bireysel krediler içinde araç kredilerine ciddi bir ağırlık veriyorlar. Öyle ki ilk zamanlar sadece sıfır kilometre araçlar için verilen araç kredisi, artık ikinci el araçlar için de veriliyor.

TEB Türk Ekonomi Bankası, ihtiyaç sahiplerine Taşıt Kredisi ürününü sunarken bu kredi ile ayakların yerden kesilieceğini iddia ediyor. Bunun için de tek yapılması gereken en yakın bir TEB şubesine gitmek. Gerçi bankanın web sitesindeki “Hemen Başvurun” seçeneği kullanılarak online başvuru yapmak da mümkün, ama bir şubede müşteri temsilcisi ile karşılıklı oturmak ve akla takılan herşeyi konuşmak daha hızlı sonuç almak için tercih edilmesi gereken bir yoldur.

TEB, gerekli belgelerin şubeye teslim edilmesi halinde Taşıt Kredisi’ni 24 saat içinde kullandırmaktadır.

TEB Taşıt Kredisi faiz oranları, baştan belirlendiği şekliyle sabit kalır ve piyasada sonradan yaşanan faiz değişikliklerinden etkilenmez. Banka en fazda 48 aya kadar uzayan vade seçenekleri sunmaktadır. Faiz oranları da doğal olarak vade aralıklarına göre değişkenlik gösterir. Ayrıca banka krediyi kullandırırken, kredi tahsis ücreti ve sigorta masrafı talep etmektedir.

Taşıt Kredisi alabilmek için kişilerin bazı belgeleri hazır etmeleri gerekiyor. Örneğin bireysel taleplerde, Nüfus Cüzdanı veya ehliyet fotokopisi, gelir belgesi, serbest meslek sahipleri için son üç yılın bilançosu, Vergi Levhası ve Ticaret Sicil Gazetesi, alınan aracın proforma faturası, ikinci el araçlar için alınan aracın ruhsat fotokopisi.

Bir önceki yazımız olan Kredili Mevduat Hesabı Nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorum yapın

Sorunu Sor Uzmanları Cevaplasın