Senet Karşılığı Kredi Veren Bankalar

Ticari kredi sistemleri ülkemizde pek çok farklı banka tarafından kullanılmakta olmakla beraber bu konuda hizmet almak isteyen iktisadi teşebbüslere oldukça büyük kolaylıklar içeren kredi süreçlerine dahil olmaktadırlar. Bu konuda uygulanmakta olan sistemlerden biri de senet karşılığında kredi vermek olmak ile beraber bu yöntemi benimseyerek kredi verme süreçlerini daha da çeşitlendirmek ve bu sistem dahilinde müşteri portföylerini genişletmek istemekte olan senet karşılığı kredi veren bankalardan söz etmek mümkün olmaktadır.

Söz konusu olan bu sistem ile alakalı olarak söylenebilecek olan detaylar ise şunlardır;

Bu hizmeti vermekte olan bankalar genel olarak işletmelerin elinde olan senetleri teminat olarak almakta olup  bu şekilde kredi süreci başlatmaktadırlar,

Verilecek olan kredi hemen hemen her kredide olduğu gibi belli bir faiz ödemesi gerektirmektedir.

Bu faiz alımları ise senetler üzerinden değil nakit olarak gerçekleşmektedir.

Söz konusu olan hizmetten faydalanmak isteyen kişiler belli periyotlar dahilinde bankalara nakit olarak bahsi geçen faiz ödemelerini yapmak zorundadırlar.

Senet karşılığında alınmakta olan krediyi vadesinden önce kapatma gibi bir talep söz konusu olur ise bu hizmetten faydalanmakta olan işletmelerin belirtildiği gibi bir hakkı da mevcut olan durumlar arasındadır.

Borçlarını kapatmış olan iktisadi teşebbüsler eğer isterseler yeniden senet karşılığı kredi sisteminden faydalanabilmektedirler.

Senet Karşılığında Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Ülkemizde bu sistem dahilinde hizmet veren oldukça fazla sayıda banka bulunmakla beraber bu konuda en önemli olan husus kendimize ve işletmemize en uygun olan bankayı tespit etmektir. Bu sayede hem işletmemizin mevcut olan parasal problemleri çözme olanağı bulabiliriz hem de elimizde mevcut olan senetleri değerlendirme olanağı yakalayabiliriz. Eğer bu sistemden faydalanmak istiyor iseniz senet ile kredi veren bankalardan bazıları şunlardır;

  1. Ziraat Bankası,
  2. Halk Banka,
  3. Denizbank,
  4. ING Bank,
  5. Alternatif Bank,
  6. Odeabank,
  7. Akbank,
  8. Vakıf Bankası,
  9. HSBC Bank,
  10. Finans Bank,
  11. İş Bankası,
  12. Pozitif Bank,
  13. Garanti Bankası,
  14. Yapı Kredi Bankası,
  15. Aktifbank,
  16. Şekerbank ve
  17. Türkiye Ekonomi Bankası’dır.

 

 

Bir önceki yazımız olan Kredili Mevduat Hesabı Nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorum yapın

Sorunu Sor Uzmanları Cevaplasın