Finansbank Standart İhtiyaç Kredisi

Kredi arz ve talebinin karşı karşıya geldiği kredi piyasasında bankalar arasında yoğun bir rekebet yaşanıyor. Kredi talep müşteriler doğal olarak en düşük maliyetli kredi arayışındadır. Yani faiz oranı düşük, dosya masrafları az olan kredi kullanmak isterler. Bankalar bu rekabet ortamına daha çok kredi vermek, ya da bir başka ifade ile daha çok müşteriye ulaşmak için vade ve maliyet faktörlerini dikkate alarak, olabilecek en düşük faizler sunmak eğiliminde olurlar. Bu yüzden kredi piyasasında kredi talebinin, kredi faiz oranlarına karşı esnek olması beklenir. Bu durum ticari kredilerde olduğu kadar bireysel kredilerde de böyledir.

Finansbank bu bilinçle hareket ederek, bireysel müşterileri için Finansbank Tanışma Kredisi, Finansçı Kredisi, Borç Transferi Kredisi, Konuşturan Kredi, Mağaza İçi Kredi gibi çok çeşitli ihtiyaç kredisiürünü sunmaktadır. Bir başka ihtiyaç kredisi çeşidi de Standart İhtiyaç Kredisi’dir.

Bu kredinin özelliği, müşterilerin her türlü ihtiyaçlarında kullanabilecekleri bir kredi olmasıdır. Bugün için bu krediye yüzde 1,57 faiz oranı uygulanmaktadır.

Standart İhtiyaç Kredisi’ne başvuru, bankanın web sayfasında bulunan “Hemen Başvur” seçeneği kullanılarak yapılabileceği gibi, doğrudan en yakın Finansbank şubesine giderek de yapılabilir. Başvuru için, Nüfus Cüzdanı’nın aslı veya Noter tasdikli sureti yanında, adres bilgilerinin doğrulanması açısından, son üç ay içinde düzenlenmiş, elektrik, sabit telefon, mobil telefon, su veya doğalgaz faturalarından birinin verilmesi yeterlidir. Bir de banka, kredi geri dönüşünden emin olmak için, bazı durumlarda, başvuruda bulunan müşteriden gelir belgesi talep edebilir. Standart İhtiyaç Kredisi’ne bir başka başvuru yöntemi de 5030’a TC Kimlik Numarası’nı SMS ile göndermektir.

Yapılan başvuru, Finansbank tarafından değerlendirilir ve sonuç olumlu olursa, kredi talebi onaylanır. Değerlendirme sırasında banka tahsis edilecek kredi miktarında değişiklik yapabilir.

Finansbank internet sitesinde talep edilen kredinin tutarına ve vadesine göre taksitlerin ne olacağını gösteren bir hesaplama ekranı vardır. Bu ekranda ayrıca ödenecek taksit tutarına ve vadeye göre talep edilecek kredi miktarı da hesaplanabilir.

Banka kredi kullandırımı sırasında kredi tahsis ücreti ve hayat sigortası primi de talep etmektedir.

Bir önceki yazımız olan Kredili Mevduat Hesabı Nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorum yapın

Sorunu Sor Uzmanları Cevaplasın