Finansbank Kentsel Dönüşüm Kredisi

Bir yandan deprem veya başka bir nedenle ağır hasar görmüş binaların, diğer taraftan çok eski oldukları için kullanım ömürlerini tamamlamış ve artık içinde oturulması güvenli olmayan binaların, beli bir düzen içinde yıkılarak yerlerine yenilerinin yapılması için yapılan çalışmalara kentsel dönüşüm deniyor. Bu çalışmalar aynı zamanda kaçak ve düzensiz yapılaşmanın neden olduğu bozuk şehir görünütüsünün ortadan kaldırılması için de yapılıyor.

Kentsel dönüşüm çalışmaları, başta Kensel Dönüşüm Kanunu ve Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun olmak üzere birçok yasal düzenleme esas alınarak yapılmaktadır. Bu yasal düzenlemelere uyarak yapılacak çalışmalar için devleti beklemeye de gerek yok. Yukarıda açıklanan durumda olan bina sahipleri, herhangi bir bankadan alacakları kentsel dönüşüm kredisi ile konutlarını hemen yenileyebilirler.

Finansbank bu amaçla müşterilerine Kentsel Dönüşüm Kredisi ürününü sunmaktadır. Bankanın sunduğu konut kredisi ürünlerinden biri olan bu kredide, banka çok cazip faiz oranları ile, afet riski altındaki konutların yeniden yapılmasına fırsat yaratmaktadır. Üstelik bu kredinin ilk iki yılında yapılacak ödemeler sadece faiz ödemeleri olmaktadır. Bu şekilde müşterilere düşük taksitlerle ödeme imkanı verilmekte, bu da ödemeleri kolaylaştırmaktadır.

Finansbank Kentsel Dönüşüm Kredisi’nden, konutunu kendi imkanları ile yapmak isteyen kişiler yararlanabilmektedir. Konutlarını yeniden yaptırmak ya da güçlendirmek isteyen kişiler bankadan Kentsel Dönüşüm Kredisi talep edebilirler.

Türk Lirası olarak kullandırılan bu kredinin vadesi en fazla 120 aydır (10 yıl). Önerilen ana para geri ödemesiz seçeneği en fazla 24 ay içindir. Yan sadece kredi faizlerinin ödeneceği bu süre an fazla 24 ay olabilir. Finansbank teminat olarak ipotek talep etmektedir. Genelde kefalet istenmez ancak banka gerekli görürse kefil talep edebilir.

Kentsel Dönüşüm Kredisi talep edilirken, kentsel dönüşüm kapsamında yeniden yapılacak olan konutun tapu fotokopisi, Riskli Yapı Belgesi, Nüfus Cüzdanı aslı veya fotokopisi, adres doğrulamak için son üç ay içinde düzenlenmiş herhangi bir fatura ve gelir belgesi yeterli olmaktadır. Riskli Yapı Belgesi, Bakaklık tarafından yetki verilmiş şirketlerden tarafından düzenlenmektedir. Gerekli olması halinde banka başka belgeler de isteyebilir.

Bir önceki yazımız olan Kredili Mevduat Hesabı Nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorum yapın

Sorunu Sor Uzmanları Cevaplasın