ING İkinci El Taşıt Kredisi

Artık ikinci el araçlar için de taşıt kredisi veriliyor. Bütün bankalar gibi ING Bank da, gücü ikinci el araç için yeten otomobil severlere destek oluyor. İkinci el taşıt kredilerinde banka, bugün itibariyle 3-6 ay arası vade için yüzde 0,99 faiz oranı uyguluyor. 9-48 ay arası vade için de yüzde 1,39 faiz oranı veriyor. Bu cazip faiz oranlarından yararlanabilmek için, satın alınacak ikinci el aracın en fazla sekiz yaşında olması gerekiyor.

ING Bank, onay sürecini çok hızlı sonuçlandırıyor ve müşterilerine esnek ödeme alternatifleri sunuyor. Kredi geri ödemesi eşit taksitlerle yapılabileceği gibi üç ay erteleme imkanı da var. Yani kredi bugün kullanılıyor ama taksitlerin ödenmesine üç ay sonra başlanıyor. Bunun dışında ödeme tutarları ve taksit tarihleri müşterilerin tercihlerine göre de ayarlanabiliyor.

Bankanın internet sitesi üzerinde Taşıt Kredisi Hesaplama Aracı uygulaması bulunuyor. Kredi alacak olan kişiler buradan, talep edilecek kredi miktarı ve kredi vadesini girerek, ne kadar aylık taksit ödeyeceğini ve toplam geri ödeme miktarını görebiliyor. Hatta bu ekranda bulunan “Hemen Başvur” seçeneğini kullanarak Taşıt Kredisi Başvuru Formu’nu doldurabilir, bu şekilde kredi başvurusunu yapmış olurlar.

ING İkinci El Taşıt Kredisi’nin güzel bir avantajı da aracın kasko sigortasının ING aracılığı ile yapılması halinde kredi faizinde indirim yapılmasıdır. Ayrıca krediyi kullanan kişi için ferdi kaza ve hayat sigortası zorunluluğu bulunmuyor. Bu şekilde müşteriler için bu sigorta primlerinin ödenmemesi maddi bir kazançtır.

Kredi kullanırken banka kredi tahsis ücreti talep ediyor. Bu tutar kredi tutarının yüzde 0,5’i olarak hesaplanıyor.

Banka, kredinin teminatı olarak sadece satın alınan araç üzerine rehin koyduruyor. Kefalet veya başka bir teminat aranmıyor. Ancak banka gerekli görürse kefil talep edebilir.
Taşıt kredisi kullandıran bütün bankalarda olduğu gibi, kredi taksitleri eğer vadesinde ödenmezse gecikmeye düşer. Bu durumda krediyi kullanan kişi bir de gecikme faizi ödemek zorunda kalır. Bunun yanında kredi taksitlerinin ödenmemesi durumunda, banka yasal düzenlemeler çerçevesinde idari ve yasal takip işlemlerini başlatır.

Bir önceki yazımız olan Kredili Mevduat Hesabı Nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorum yapın

Sorunu Sor Uzmanları Cevaplasın