ING İhtiyaç Kredisi

ING Bank, ihtiyaç kredisi kullandırımlarında çok farklı bir uygulama geliştirmiştir. Borcuna sadık olan müşterilerinin faiz oranını düşürmektedir. Genelde bankalar ihtiyaç kredileri faiz oranlarını belirlerken, kredilerin geri dönüş oranlarını da dikkate alarak bir maliyet çalışması yapar ve buna göre faiz oranı tespit ederler. Eğer bankanın verdiği ihtiyaç kredilerinin geri dönüşününde büyük sıkıntı varsa, bu doğal olarak paranın maliyetini etkileyecek ve banka bunu telafi edebilmek için bundan sonra vereceği ihtiyaç kredisi faiz oranını yüksek tutacaktır. Böyle bir durumdan ise doğal olarak ödemelerini düzenli yapacak olan müşteriler olumsuz etkilenecektir.

ING Bank, kredi kullanırken başkalarının yükünü taşımayın diyerek, borcuna sadık olan müşterilerine 100.000 TL’ye kadar nakit ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel faiz oranları ile ihtiyaç kredisisunmaktadır. Zaten ING Bank müşterisi olanların şubeye bile gitmelerine gerek yok. Bu kişiler İnternet Şubesi’nden “Hemen Başvur” seçeneğini kullanarak kolayca başvuru yapabiliyorlar.

Banka kredi başvurusu sırasında beyan edilen ya da banka sisteminde kayıtlı bulunan bilgileri kontrol ettikten sonra kısa sürede kredi başvurusunu sonuçlandırmaktadır. Banka gerekli bulursa kredi talep eden kişiyi şubeye davet edebilir.

Findeks kredi notu yeterli olan kişilere banka kişiye özel fiyat teklifleri sunmaktadır. Findeks kredi notu, ülkemizin büyük dokuz bankasının ortaklığı ile kurulmuş olan Kredi Kayıt Bürosu tarafından uygulamaya konulmuş bir sistemdir ve bankaların uzun yıllardan beri kredi kararı verirken kullandıkları önemli bir göstergedir. Findeks kredi notunu, bankalar dışında diğer finans kuruluşları da kullanmaktadır.

ING Bank bugün için ihtiyaç kredilerine aylık yüzde 1,34 faiz oranı uygulamaktadır. Bu oran Kredi Kayıt Bürosu Risk Raporu’na göre kredi notu 1.700 ve üzerinde olan müşteriler içindir. En fazla 36 aya kadar vade ile verilebilen ING İhtiyaç Kredisi’nde banka kredi tutarının yüzde 0,5’i oranında kredi tahsis ücreti talep etmektedir.

Bu arada Kredi Kayıt Bürosu Risk Raporu, bugün açık olan ve geçen beş yıl içinde kapanan kredilerin ödeme geçmişini gösteren bir rapordur. Kaynak olarak sadece bankaların değil diğer finans kuruluşlarının kredi kullanım ve ödeme bilgilerini de kullanır.

Bir önceki yazımız olan Kredili Mevduat Hesabı Nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorum yapın

Sorunu Sor Uzmanları Cevaplasın