Garanti Konut Kredisi

Garanti Bankası, konut kredileri konusunda müşterilerine çok farklı seçenekler sunmaktadır. Bunların hepsinde de kredinin işleyiş esasları aynı olmasına rağmen ufak farklarla birbirinden ayrılmaktadır. Herşey konut kredisi kullanacak olan kişinin imkanlarına ve ne istediğine bağlıdır.

Konut kredisi kullanacak kişi,

  • Aylık taksit tutarı sabit kalsın isteyebilir (Sabit Faizli Mortage)
  • Baştan ödeme yaparak sonraki taksitleri düşürmek isteyebilir (Azalan Taksitli Morgage)
  • Ekonomik gelişmelere göre faizlerinin değişmesini isteyebilir (Değişken Taksitli Morgage)
  • Belirli dönemlerde taksit tutarları değişsin isteyebilir (Ara Ödemeli Mortgage)
  • Başka bankadan aldığı konut kredisini Garanti Bankası’na getirmek isteyebilir (Sabit Faizli Mortage)
  • İşyeri kredisi almak isteyebilir (Sabit Faizli İşyeri Mortage)
  • Yurtdışında yaşıyor ve ülkemizde bir evi olsun isteyebilir (Sabit Faizli Mortage)
  • Kendi evini teminat göstererek konut kredisi almak isteyebilir (Evini Gösterene Mortage

Garanti Bankası’nın internet sitesinde, yukarıda sayılan çeşitli konut kredilerinde “Hesapla” uygulaması bulunmaktadır. Bu sayede konut kredisine karar verme aşamasında, kredi miktarı, taksit tutarları, ödenecek masraf ve komisyonlar yanında aylar itibariyle ödeme tablosu da ekranda gösterilmektedir.

Garanti Bankası’nın internet sitesinde bir de, müşterilerin kendileri için en uygun konut kredisinin hangisi olduğunu belirlemede büyük yarar sağlayacak, Bana En Uygun Mortgage Kredisi Hangisi? Başlıklı bir uygulama bulunuyor. Bu uygulama içinde sorulan sorulara verilecek cevaplarla sistem, müşteri için en uygun konut kredisinin hangisi olduğunu ortaya koymaktadır.
Mortgage, bir tür gayrimenkul finansman sistemidir. Kelime anlamı ipotek teminatıdır. Bankalar, konut sahibi olmak isteyen kişilere uzun vadeli kredi kullandırırlar. Uzun vadeli bu kredilerin teminatı olarak, satın alınan konutlar üzerine ipotek tesis edilir. Konut edinmek için yeterli birikimi olmayan kişiler, mortgage sisteminde, kira öder gibi aylık taksitler ödeyerek konut sahibi olma imkanı bulurlar.

Alınacak konutun bedelini karşılayacak nakit yoksa ve ileriye dönük bir yatırım yapmak isteniyorsa, mortgage kullanarak gayrimenkul edinmek oldukça kazançlı bir yatırım şeklidir. Alınacak konutun ekspertiz değerinin en fazla yüzde 75’ine kadar mortgage kullanmak mümkündür.

2007 yılında yürürlüğe giren Konut Finansmanı Sistemine İlişkin Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca mortgage sistemi uygulamaya geçmiştir. Mortgage, uzun vadeli ve düşük faizlidir. Ayrıca faiz oranlarını sabit veya değişken olabilir. Oysa konut kredilerinde faiz oranları sabittir.

Bir önceki yazımız olan Kredili Mevduat Hesabı Nedir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorum yapın

Sorunu Sor Uzmanları Cevaplasın